Projekat

Web prezentacija kurseva “Prava djece i prava žena u društvu”

O projektu

Kako i na koji način je osmišljena i realizovana platforma na koju su smješteni eLearning kursevi koji tretiraju teme prava djece i žena u društvu.

Vue.js, Laravel
Web Programiranje
Bosanski

Neprofitna međunarodna organizacija Krog iz Slovenije je bila u potrazi za eLearning kompanijom u Bosni u Hercegovini za potrebe kreiranja dva eLearning kursa i namjenske web stranice za promociju projekta i pregled navedenih kurseva. Projekat se odnosi na zaštitu i promociju dječijih i ženskih prava u Bosni i Hercegovini.

Projekat u detaljima

Upoznajte projekte i radove koje smo realizirali u saradnji sa našim poslovnim partnerima. Svaki projekat je priča za sebe i svakom smo pristupili na jedinstven način, nastojeći time ostvariti visoku fleksibilnost i najbolje rezultate.

Na prvom sastanku smo upoznati sa temeljnom idejom projekta i potrebom za podizanje web stranice koja će služiti kao preglednik za pristup eLearning kursevima koje smo producirali u sklopu ovog projekta. Radi se o jednom plemenitom projektu koji je od izuzetne važnosti za svako društvo, pa tako i bosanskohercegovačko.

Dok je tim naših dizajnera radio na izradi eLearning kurseva, naši programeri su učestvovali u izradi web stranice zanasuboljubuducnost.ba u sklopu projekta „Za našu bolju budućnost - zaštita i promocija dječijih i ženskih prava u BiH“. Radi se o namjenskoj web prezentacijii koja na svojoj početnoj stranici, odmah nakon uvodne riječi, nudi pristup eLearning kursevima.

U dizajnu smo nastojali zadržati jednostavnost u oblicima i bojama, što je dodatno istaknulo najznačajnije cjeline. Za pristup kursevima nije potrebna registracija na web stranici ili na nekom drugim mjesto, što je u skladu sa idejom projekta a to je da se ovaj sadržaj učini dostupnim ciljanoj publici - ženama i djeci.

Vrijedi istaknuti da je projekat finansiran od strane Evropske unije, dok je isti implementirao Zavod “Krog” iz Slovenije uz saradnju sa Udruženjem “Medica” iz Zenice i Centrom za edukaciju i istraživanje “Nahla” iz Sarajeva. Cilj koje su ove tri nevladine organizacije stavile ispred sebe je podizanje svijesti bosanskohercegovačkih žena i djece o njihovim pravima, mehanizmima zaštite njiovih prava, te o tome kako mogu zaštititi sebe i pružiti podršku drugima u slučaju kršenja prava.

Ostali projekti

U saradnji sa svojim poslovnim partnerima Smarlab je realizovao i brojne druge projekte. U nastavku pogledajte i ostale zanimljive projekte na kojima smo radili.

Kontakt

Pišite nam u slučaju bilo kakvih sugestija, pitanja ili zahtjeva, sa zadovoljstvom ćemo posvetiti svoje vrijeme vašem upitu.