Projekat

Interaktivni kursevi za Belfor

O projektu

Od izrade storyboard do razvoja interaktivnih kurseva za učenje. U nastavku pročitajte više detalja o projektu i tehnologijama u kojima su kursevi izrađeni.

Articulate Storyline
Online kursevi
Engleski

Početkom 2020 godine smo dobili telefonski poziv od strane kompanije Belfor koja se raspitivala za naše usluge. Izrazili su svoju zainteresovanost za direktnim susretom što je ubrzo i dogovoreno, te je predstavnik kompanije iz Njemačke došao u Sarajevo. Na sastanku smo upoznati sa namjerama Belfora za kreiranje više interaktivnih web based kurseva za poslovne potrebe kompanije.

Projekat u detaljima

Upoznajte projekte i radove koje smo realizirali u saradnji sa našim poslovnim partnerima. Svaki projekat je priča za sebe i svakom smo pristupili na jedinstven način, nastojeći time ostvariti visoku fleksibilnost i najbolje rezultate.

Od Belfora smo dobili materijale i instrukcijski dizajn koji daje uputstvo za izradu kursa. Zahvaljujući dobroj pripremi ubrzo smo mogli početi sa dizajnom.

Slijedeći dostupni storyboard radili smo na izradi svake stranice posebno. Tim dizajnera je nastojao detaljna uputstva pretvoriti u zanimljiva grafička rješenja i funkcionalne dijelove kursa. Na ovaj način se stručna materija pretvara u dinamični i interaktivni kurs koji korisniku na jedinstven način isporučuje znanje. Beta verzije je dostavljena klijentu na predgled a nakon određenih ispravki moglo se ići ka finaliziranju kurseva, a to je ubacivanje profesionalnog zvuka koji smo dobili od Belfora i sinhronizovanje sa sadržajem na stranicama.

Ova uspješna saradnja je nastavljena u sljedećem krugu kada na poziv Belfora naš tim putuje u Njemačku i upoznaje se sa trening centrom Belfora. Tu dogovoramo novu grupu kurseva koji su dosta kompleksniji jer predstavljaju scenario based kurseve za interne potrebe kompanije. Radi se o grupi Onboarding kurseva koje kompanija koristi za edukaciju i informisanje vlastitih zaposlenika: Code Of Conduct Policy, Handbook, Purchasing Policy, Gift Entertainment Policy, Health Safety Policy, Fair Competition Policy, Anti-Discrimination Policy, Anti-Corruption Policy, Environmental Protection Policy, Data Protection Policy.

Za razliku od prethodne grupe kurseva, ovaj put nemamo gotov instrukcijski dizajn te od dostupnih stručnih materijala krećemo sa izradom storyboarda za svaki kurs. Ovi kursevi su zahtijevali nešto kompleksniju izradu jer se radi o kursevima koji podrazumijevaju osmišljenu radnju i putanju učenja kroz stranice. Radnja je smještena u stvarno okruženje kao što su poslovne zgrade, vožnja automobilom ili motorom, šetnja ulicom i slično. Za završetak kursa je potrebno prikupiti sve bedževe koji se osvajaju u najvažnijom lekcijama tokom kursa.

Ostali projekti

U saradnji sa svojim poslovnim partnerima Smarlab je realizovao i brojne druge projekte. U nastavku pogledajte i ostale zanimljive projekte na kojima smo radili.

Kontakt

Pišite nam u slučaju bilo kakvih sugestija, pitanja ili zahtjeva, sa zadovoljstvom ćemo posvetiti svoje vrijeme vašem upitu.